Acest soi de capsun l-am adus din franta in anul 2008 pe timpul cand lucram acolo.Nu stiu ce denumire are acest soi dar pot sa va spun ca este un soi timpuriu si fructifica pana in luna decembrie.Are doua perioade de fructificare,una in luna mai-iunie ca la toate soiurile de capsun obisnuite.A doua fructificare incepe din luna august pe la sfarsit si tine pana in luna decembrie cand da inghetul, ultimile fructe raman crude.Anul trecut am mancat capsuni pana in noiembrie chiar daca era cate o mica bruma.
Cei mai buni capsuni remontati care se gasesc acum pe piata
romaneasca.Au gust si aroma deosebita,sunt putin mai rezistenti la transport ca soiul ALBION dar capsunii din soiul MARA DE BOIS sunt mai gustosi si aromati.
Este un soi care se poate cultiva in mai multe sisteme de cultura: tunel, solar câmp liber, gradina, hidrocultura, etc.
Se pastreaza foarte bine dupa recoltare, si are o rezistenta medie la transport, fructe conice si uniforme, perfecte pentru comercializare.
Fructul este de dimensiuni mari si foarte mari (media 25-30 gr.), cu forma lunga conica, culoarea fructului este un rosu stralucitor cu o pulpa de culoare deschisa.Foarte rezistent la inghet si brume,pute-ti avea capsuni pana in luna decembrie.
Elena